2024 EKPSS’ye Girecek Adaylara Başarılar Diliyorum

28 Nisan 2024 tarihinde EKPSS'ye Girecek Adaylara Başarılar dilerim..3 dk


68
78 Paylaşım, 68 Beğeni

2024 yılı itibariyle Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek birçok aday var. Şimdiden 2024 EKPSS’ye Girecek Adaylara Başarılar diliyorum…

EKPSS Hakkında

“Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir. (ÖSYM)

EKPSS hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz daha önce kaleme aldığım EKPSS Nedir? Engelliler Açısından Önemi başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Ayrıca engellilere fayda sağlaması amacıyla EKPSS ile ilgili kaleme aldığım tüm yazılara aşağıya bıraktığım linkten ulaşabilirsiniz…

EKPSS ile iligli tüm yazılarım…

2024 EKPSS Başvuruları Alındı

EKPSS Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Tarihi:

28 Nisan 2024 Pazar günü.

EKPSS Sınav Başvurusu:
12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak.

Geç Başvurusu:
7-8 Mart 2024 tarihleri arasında.

Kura İçin Başvuru:
6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Kura İçin Geç Başvuru;
4-5 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

2024 yılı içinde yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı, başvuruları yukarıda belirtilen tarihlerde alındı. Adaylar için sürecin son aşaması olan sadece sınava girmek kaldı.

2024 EKPSS’ye Girecek Adaylara Başarılar Diliyorum

EKPSS’ye – Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına çeşitli sebeplerle girmek isteyen birçok aday bulunuyor. Sınavda başarılı olmak isteyen adaylar açısından sürecin gerçekten heyecanlı ve meşakatli olduğunu tahmin edebiliyorum.

yusuftokmuc.com Kariyer ve Gelişim Blogumu takip eden okurlarımın bildiği üzere %85 – 100 arası görme engelli – az gören birisiyim. Bende sınava engelli olarak girdim. Şuan ise engelli olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı taşra teşkilatında Şef olarak görev yapıyorum. Kısaca sınava girmek isteyen, engelli olarak çalışmak isteyen adayları çok iyi anlayabiliyorum.

Sınava hazırlanması, sınava girmesi ve atamanın yapılması aşamaları yani ilk maaşınızı almaya hak kazandığınız o ana kadar ki süreç uzun bir yolculuk.

Bu süreçte bazen olmayacak gibi düşünmüş olabilirsin. Bazen motivasyonun düşmüş olabilir. Bazen ölüm, kalım, hastalıklar olmuş olabilir.

15 yılı aşkın süredir engelli olarak iş yaşamı içerisindeyim. Yüksek lisans bitirme çalışmamı da Engellilerin İş Yaşamı üzerine yaptım. Öğrendiklerimden ve tecrübelerimden yola çıkarak şunları bilmeni naçizane çok istiyorum.

Bu sınav iki yılda bir yapılıyor. Sınavın puanı dört yıl geçerli. İki yıl insan hayatında çok uzun değil. Olmazsa bir daha girebilirsin. Bunları ifade ederken de birçok kişinin “senin tuzun kuru tabi Yusuf hocam” dediğini duyuyor gibiyim.

Şunu çok net ifade etmek istiyorum. Daha önce sınava giren ve kazanan yani şuan çalışan herkes, bu rahatlıkta sınava girmek çok isterdi. Çünkü tek amacı bir işe girmek olan, işin niteliğine bakmayan hemen hemen herkes şuan mutsuz. Şuan bulunduğu kadroyu beğenmeyen, çalıştığı bakanlığı istemeyen birçok arkadaşımız var.

İlk ve son kez sınava girmiyorsunuz, rahat olun. Kaygının hiç olmaması da kötü, aşırı olması da kötü. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için çıktığınız bu yolda sırtınızda bir küfe olmasın. Hayalleriniz, meşaleniz olsun. Meşaleniz önünüze ışık olsun. Bu ışık kaygınızı normalleştirsin.

Yeterli sınav çalışmasını yaptıktan sonra sınavı, kaygısını ve zamanını yönetebilenler kazanır.

Bu süreçte sınavda başarılı olmak için emek veren tüm adaylara canı gönülden başarılar diliyorum. Hedeflerin gerçekleşmesi umuduyla…

 


Sizin Tepkiniz Nedir?

Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Komik Komik
0
Komik
Beğen Beğen
3
Beğen
İlginç İlginç
0
İlginç
Bilgilendirici Bilgilendirici
0
Bilgilendirici
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Üzücü Üzücü
0
Üzücü
Yusuf TOKMUÇ
Sürekli araştırmayı ve öğrenmeyi misyon, gelişmeyi ve değişimi ise vizyon edinmiş birisiyim. Blogumda engelli ve yakınları başta olmak üzere ilgi duyduğum alanlarda tüm herkesi kapsayacak şekilde içerik üretmeye çalışıyorum. Bildiklerimi ve tecrübelerimi aktarıyorum.

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir