2024 EKPSS Tarihleri Belli Oldu. 2024 EKPSS Takvimi

2024 EKPSS Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Tarihleri Belli Oldu. 2024 EKPSS Takvimi Hakkında...2 dk


67
76 Paylaşım, 67 Beğeni

2024 Yılı İçerisinde Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Var Mı, 2024 Yılı EKPSS Ne Zaman, 2024 Yılı İçin EKPSS Takvimi Belli Oldu Mu? Bu ve buna benzer tüm soruların yanıtlarını elimden geldiğince 2024 EKPSS Tarihleri Belli Oldu. 2024 EKPSS Takvimi başlıklı yazımın içerisinde bulabilirsiniz…

İki yılda bir gerçekleştirilen ve en son 2022 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili sınav takviminden bahsetmeden önce EKPSS Nedir? Sorusunu açıklığa kavuşturmak istiyorum.

EKPSS Nedir?

“Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir. (ÖSYM)

EKPSS hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz daha önce kaleme aldığım EKPSS Nedir? Engelliler Açısından Önemi başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

2024 EKPSS Tarihleri Belli Oldu.

2024 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınavlara ilişkin ÖSYM 2024 Yılı Sınav Takvimi ÖSYM resmi internet sitesinde 06 Kasım 2023 tarihinde yayımlandı.

ÖSYM 2024 Yılı Sınav Takvimi ‘ne  buradan da ulaşabilirsiniz…

2024 EKPSS Takvimi

2024 Yılı içinde yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı, takvimi belli oldu. Buna göre:

EKPSS Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Tarihi:

28 Nisan 2024 Pazar günü.

EKPSS Sınav Başvurusu:
12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak.

Geç Başvurusu:
7-8 Mart 2024 tarihleri arasında.

Kura İçin Başvuru:
6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Kura İçin Geç Başvuru;
4-5 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.

EKPSS’ye Kimler Başvurabilir?

-Sınava girebilmek için  engellinin, %40 ve üzeri engel oranının bulunması gerekmektedir.

-EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilirler.

-İlkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli bireyler KURA yöntemi ile Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir.

Sınava katılacak olan tüm engelli memur adaylarına şimdiden başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olur umarım.

Yusuf TOKMUÇ-Kariyer ve Gelişim Blogumda: 2024 EKPSS Tarihleri Belli Oldu. 2024 EKPSS Takvimi hakkında anlatımda bulunmaya çalıştım. İçeriği beğendiyseniz daha fazla kişiye ulaşması için paylaşmayı, içeriğe katkı sunmak isterseniz de aşağıda yer alan yorum bölümüne fikir ve görüşlerinizi bırakmayı unutmayın.


Sizin Tepkiniz Nedir?

Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Komik Komik
0
Komik
Beğen Beğen
2
Beğen
İlginç İlginç
0
İlginç
Bilgilendirici Bilgilendirici
3
Bilgilendirici
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Üzücü Üzücü
0
Üzücü
Yusuf TOKMUÇ
Sürekli araştırmayı ve öğrenmeyi misyon, gelişmeyi ve değişimi ise vizyon edinmiş birisiyim. Blogumda engelli ve yakınları başta olmak üzere ilgi duyduğum alanlarda tüm herkesi kapsayacak şekilde içerik üretmeye çalışıyorum. Bildiklerimi ve tecrübelerimi aktarıyorum.

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir