Sürekli Eğitimlere Katılmak, Bize Ne Kazandırır?

Sürekli eğitimlere katılmak, bize ne kazandırır? Sorusuna yanıt aradığımız bu güzel yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.4 dk


69
99 Paylaşım, 69 Beğeni

Sonunda hiç bir olumsuzluk içermeyen bir soru tümcesini, bu yazımda ele almak istedim. Sürekli Eğitimlere Katılmanın Ne Faydası Var? Sürekli Eğitimlere Katılmak, Bize Ne Kazandırır?

Peki, Yusuf hocam sonunda hiçbir olumsuzluk içermiyorsa yani cevabın belli olduğu bu soruyu neden yazı başlığı yaptın. Niye bu konuyu ele alma gereği duydun.? Dediğinizi duyar gibiyim. Hemen anlatmaya çalışacağım.

Sürekli eğitimlere katılmanın faydalarına geçmeden önce sürekli eğitim nedir? Bu konu hakkında biraz bilgiler vermek istiyorum.

Sürekli Eğitim Nedir?

Sürekli eğitim, bir eğitim kademesi dışında ömür boyu öğrenmeyi içeren bir eğitim türüdür. Geleneksel ve resmi olmayan, pratik eğitim veren sürekli eğitim merkezleri, mesleki yetkinlik veya yeni beceriler kazandırmayı hedeflemektedir. Sürekli eğitiminin amacı, kişinin resmi eğitim dışında da eğitim ve öğrenme ihtiyacını karşılamaktır.

Bu noktada dikkatinizi çekmek istiyorum. Ülkemizde ömür boyu eğitime önem verilmeye başlandığından beri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı taşra teşkilatlarında bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlandı.

Yine biraz önce bahsettiğim gibi Ülkemizde hayat boyu öğrenmeye önem verilmesinden sonra Üniversitelerde de artık Sürekli Eğitim Merkezleri adı altında kurs ve eğitimlerin bulunduğu güzel alanlar oluşturuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’na veya Üniversitelere bağlı ya da hiç bir şekilde bir yere bağlı olmayan şuan piyasada çok fazla eğitim ve kurs veren merkezler olmaya başladı.

Sürekli Eğitime Katılma İhtiyacı Nasıl Ortaya Çıktı?

Son yıllarda yani 21.Yüzyılda bitirdiğiniz okulun ve aldığınız diplomanın kendi başına hiç bir anlamı yok. Tamda daha önce bu konu ile ilgili ele aldığım Artık Diploma Yeterli Değil, 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Şart.! Başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Ortaokullar, liseler hatta üniversiteler günümüz piyasa koşullarına uygun yani piyasanın aradığı tarzda personeller yetiştirmiyor. Mezun olan öğrencilerin neredeyse çoğu piyasada karşılık bulamıyor.

Bir insanda sürekli eğitim alma yani sürekli eğitimlere katılma isteği, kendini geliştirmek istemenin dışında en önemli sebeplerden birisi de: Aynı işte emekli olma oranlarının düşmesi diyebilirim. Bu durumu daha detaylı anlatmak istiyorum.

Eskiden insanlar bir işe başlar ve o işte emekliliğe kadar çalışırlardı. Artık bu oran inanılmaz düzeyde azaldı. Neredeyse kimse başladığı işten emekli olmuyor. Mutlaka farklı arayışlar içine giriyor.

Bu ve buna benzer durumların hepsi insanları, sürekli eğitime zorluyor.

Sürekli Eğitime Katılmanın Ne Faydası Var?

Ortaokul, Lise ve Üniversite bitiriyorsunuz elinizde diplomanız var. Ama halen iş başvurularınızda diğer işe girecek adayların bir adım önüne geçebilmeniz için sizden ekstra hangi eğitimleri aldığınız soruluyor. Bundan dolayı her alacağınız eğitim iş başvurularında sizi bir adım öne geçireceğinden dolayı çok önemli diye düşünüyorum.

Düşünün…! Bir kişi yazılım ve kodlama üzerine okuyor, okul bittikten sonra bir oyun yazamıyor. Robot yapamıyor. Aynı şekilde on yılın üzerinde ingilizce dersi görüyoruz. İngilizce konuşamıyoruz. Araba kullanabilirsin anlamına gelen ehliyeti alıyoruz. Ama araç kullanamıyoruz. Gibi gibi gibi… Mış gibi yapılan, benzer bir çok örnek gösterilebilir.

Bende sürekli gelişim aşığı birisi olarak sürekli eğitimlere katılıyorum. Eğitimlerin sonucunda ise sertifika ile belgelendiriyorum. Benim bugüne kadar aldığım eğtiimler hakkında bilgi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Aldığım Eğitim ve Sertifikalar

Sürekli eğitimlere katılmak, bize ne kazandırır? Sürekli eğitimlere katılanın ne faydası var? maddeler halinde sıralamak istiyorum.

  1. Sürekli gelişime ve kendini geliştirmeye yarar.
  2. Toplumda bilgi ve kültür düzeyiniz fark edilir hale gelir.
  3. Mesleki gelişimiz için çok yararlı.
  4. Alacağınız her eğitim, yeni ilişkiler ve gruplar ile tanışmaya yarar. Network ağı oluşturur.
  5. Farklı mesleklere yönelim açısından değerli.

“Sürekli eğitimlere katılıyorsun. Sürekli sertifikalar alıyorsun. Eeeee ne olacak ki? Bu kadara ne gerek var ki?” diye konuşan etrafınızda bir çok insan olabilir. Bu kan emiciler her yerde ve her zaman var. Eğitim almaya devam edin. Hiç bir zaman bırakmayın.

Eğitim almanın kime ne zararı olabilir ki, birbirinden farklı bir çok eğitim dahi alsanız kendinizi geliştirmek adına çok faydalı bir iş yapmış olursunuz. Sürekli eğitimler almak herhalükarda değerli bir şey.

Yusuf TOKMUÇ-Kariyer ve Gelişim Blogumda: Sürekli Eğitimlere Katılmak, Bize Ne Kazandırır? konusunu anlatmaya çalıştım. İçeriği beğendiyseniz daha fazla kişiye ulaşması için paylaşmayı, içeriğe katkı sunmak isterseniz de aşağıda yer alan yorum bölümüne fikir ve görüşlerinizi bırakmayı unutmayın.


Sizin Tepkiniz Nedir?

Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Komik Komik
0
Komik
Beğen Beğen
4
Beğen
İlginç İlginç
0
İlginç
Bilgilendirici Bilgilendirici
4
Bilgilendirici
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Üzücü Üzücü
0
Üzücü
Yusuf TOKMUÇ
Sürekli araştırmayı ve öğrenmeyi misyon, gelişmeyi ve değişimi ise vizyon edinmiş birisiyim. Blogumda engelli ve yakınları başta olmak üzere ilgi duyduğum alanlarda tüm herkesi kapsayacak şekilde içerik üretmeye çalışıyorum. Bildiklerimi ve tecrübelerimi aktarıyorum.

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir