MEB engelli çalışanlarına il dışı ve il içi tayin hakkı ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Milli Eğitim Bakanlığı uhdesinde görev yapan eğitim öğretim sınıfı dışında kalan tüm engelli personellerin il dışı ve il içi tayin hakları nelerdir. Bu haktan nasıl yararlanılır. ..
10 yılı aşkın süredir Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatlarında engelli personel olarak görev yapıyorum. Bu konuyu “benden daha iyi kim anlatabilir ki,” diye düşündüm. Bundan dolayı bu başlıkta içerik oluşturmak istedim.
MEB Engelli Çalışanlarına İl Dışı ve İl İçi Tayin Hakkı
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim-öğretim sınıfı dışında görev yapan engelli personellerin, il dışı ve il içi yer değişikliği hakları bulunmaktadır.
Konu hakkında genel olarak açıklama yaptıktan sonra MEB engelli çalışanlarına il dışı ve il içi tayin haklarından ayrı ayrı bahsetmeye ve adım adım hangi yolların izleneceğini anlatacağım.
Kendi blogumda daha önce tüm kamu kurum ve kuruluşlarında engelli olarak çalışan Devlet Memurlarının tayin haklarının olduğu ve değişiklik yapılan “DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” hükümlerine istinaden tüm Bakanlıkların Merkez ve Taşra teşkilatları tarafından kendi yönetmeliklerine uyarlamaları gerektiğini ifade eden “Engelli Memurlarının Tayini Hakkında” başlıklı içeriğimi de okumanızı tavsiye ederim.
Kendisi, eşi veya birinci derece kan hısımlığı bulunan bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri engelli olan memurların engellilik durumundan kaynaklanan yer değiştirme taleplerinin karşılanabilmesi için 2014 yılında çıkarılan “DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” hükümlerinin hemen ardından ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı girişimde bulunmuş ve engelli çalışanlarına yönelik il dışı ve il içi tayin haklarına ilişkin çalışma başlatmıştır.
MEB Engelli Çalışanlarına İl Dışı Tayin Hakkı
Tüm kamu kurum ve kuruluşlar arasında engelli çalışanların tayini ile ilgili ilk olarak girişimde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı oldu.
“DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” çıkmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan engelli çalışanlarına yönelik kendi iç yönetmeliğinde değişiklik yapmadan hızlı bir çözüm oluşturmak adına 09/07/2014 tarihli ve 2897884 sayılı Makam Onayı alarak süreci kolaylaştırma yoluna gitmiştir.
Eğitim öğretim sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında görev yapan ve adaylıklarını tamamlayan engelli personellerin bir defaya mahsus olmak üzere, istedikleri il/ilçelere atanabilmelerinin yolu ilk olarak aşağıda yer alan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 10.07.2014 tarih ve 2920977 sayılı resmi yazısı ile başlamıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı 09.07.2014 tarihli ve 2897884 sayılı Makam Onayına istinaden MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün Valilikler aracılığıyla 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği 10.07.2014 tarihli ve 2920977 sayılı yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
MEB Engelli Çalışanların İl Dışı Tayin Şartları:
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yukarıda belirtilen yazıları gereği;
1-Eğitim öğretim sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında bulunmak,
2-Kendisi için tayin başvurusunda bulunmak isteyen memurun %40 ve üzeri engelli raporunun olması,
3-Eşi, Çocuğu, Annesi gibi bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri nedeniyle tayin isteyecek memurun sunacağı raporda ise ağır engelli ibaresinin bulunması ya da tam teşekküllü hastane civarı yanında tedavisinin mümkün olacağını bildirir raporunun olması gerekir.
4-Adaylığının kaldırılmış olması,
Bu şartları taşıyanlar bağlı bulundukları okul veya kurumlara müracaat ederek süreci başlatabilirler.
MEB Engelli Çalışanlarına İl İçi Tayin Hakkı
“DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK” hükümlerine istinaden ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) engelli çalışanlara yönelik İl Dışı tayin hakkı vermişti.
Bu doğrultuda MEB’de çalışan eğitim öğretim sınıfı dışındaki engelli personeller tarafından yapılan yoğun talepler Bakanlık yetkililerince dikkate alındı ve MEB’de eğitim öğretim sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında istihdam edilen engelli personellerin adaylıkları kaldırılmış olanların görev yaptıkları İlde bir defaya mahsus olmak üzere istedikleri İlçe emrine kadro imkanları gözetilerek yer değiştirmeleri 15.12.2014 tarihli ve 6451873 sayılı Makam Onayı ile uygun görülmüştür.
Milli Eğitim Bakanlığı 15.12.2014 tarihli ve 6451873 sayılı Makam Onayına istinaden MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün Valilikler aracılığıyla 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği 18.12.2014 tarih ve 6634644 sayılı yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
MEB Engelli Personelinin İl İçi Tayin Şartları
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yukarıda belirtilen yazıları gereği;
1-Eğitim Öğretim Sınıfı dışındaki Hizmet Sınıflarında bulunmak,
2-Kendisi için tayin başvurusunda bulunmak isteyen memurun %40 ve üzeri engelli raporunun olması,
3-Eşi, Çocuğu, Annesi gibi bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri nedeniyle tayin isteyecek memurun sunacağı raporda ise ağır engelli ibaresinin bulunması veya da tam teşekküllü hastane civarı yanında tedavisinin mümkün olacağını bildirir raporunun olması
4-Adaylığının kaldırılmış olması gerekmektedir.
MEB Engelli Çalışanlarına Yönelik İl İçi Tayin Hakkı kullanmak isteyenlerin şunu bilmelerinde fayda olduğunu düşünüyorum. İl İçi tayin talepleri kadro imkanlarına (norm) bakılarak kararlaştırılır.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim öğretim sınıfı dışında görev yapan engelli çalışanların il içi tayin haklarını kullanmak istemeleri durumunda yukarıda şartları taşıyorlar ise bağlı bulundukları okul veya kurumlara müracaat etmeleri yeterli olacaktır.
Yusuf TOKMUÇ-Kariyer ve Gelişim Blogumda: MEB Engelli Çalışanlarına İl Dışı ve İl İçi Tayin Hakkı konusunu anlatmaya çalıştım. İçeriği beğendiyseniz daha fazla kişiye ulaşması için paylaşmayı, içeriğe katkı sunmak isterseniz de aşağıda yer alan yorum bölümüne fikir ve görüşlerinizi bırakmayı unutmayın.
Merhabalar MEB engelli işçi kadrosunda 11 yıldır çalışıyorum annem kanser hastası abim engelli ve bende engelliyim ama Elazığ tayin istiyorum ama bakanlıktan red ediliyor boş kadro yok diye nasıl bir yol izlemem gerekiyor saygılar
Merhabalar, her yazınızı içtenlikle okuyorum. Her zaman çok samimi bir dil kullanarak anlatıyorsunuz. Her konu bu yüzden akıcı oluyor. Öncelikle teşekkürler. Ben MEB’de çalışıyorum. İl dışı tayin almak istiyorum. Bana çok yararlı oldu bu yazınız. Teşekkür etmek istedim.
Merhabalar, elimden geldiğince samimi bir dil kullanmaya çalışıyorum. İşinize yaramasına çok sevindim. Diğer yazılarımda görüşmek dileğiyle…
Hocam merhaba ben meb il ici tayin dusunuyorum son yazilara gore orenk dilekceyi paymastiginiz meb yazisina goremi uygulayim bi ornek gerekiyoda ilce mudurluklerin kabul edebil.esi icin
Merhabalar,
Meb Engelli İl İçi tayin talebine ilişkin elimde örnek bir dilekçe yok maalesef. Her insanın durumu birbirinden farklı, bundan dolayı net ve kesin bir şekilde oluşturulacak tek bir dilekçe örneğinin işe yaramayacağını düşündüm.
Gönlünüzce olur umarım.
Hocam teşekkürler.bu makaleye istinaden acaba dilekçeye nasil bir kanun yonetmenli ekleyebilirim