EKPSS Başvurusu/Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Hakkında

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru sürecinde alınması gereken Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.5 dk


80
89 Paylaşım, 80 Beğeni

Engelli kamu personeli seçme sınavı başvuruları diğer personel alımı sınavlarına nazaran biraz farklı diyebilirim. EKPSS başvurusu için ÖSYM başvuru merkezlerine gitmeden önce Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi alınması gerekiyor. Bu içeriğimde EKPSS Başvurusu/Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Hakkında anlatımda bulunmak istiyorum.

EKPSS Başvuru sürecinde Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Nedir, Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Nerden Alabilirim, Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Nasıl Alınır? Sorularına bu yazımda tüm detaylarıyla değineceğim. EKPSS’ye girecek tüm engelli adaylara fayda sağlayacağını düşünüyorum. İyi okumalar…

Not: Bu içeriğimi okumaya başlamadan önce EKPSS başvuru sürecine ilişkin kafanızda ki tüm soruların yanıtlarını bulabileceğiniz 2024 EKPSS Başvuru Süreci Hakkında Tüm Detaylar başlığı altında kaleme aldığım yazımı da okumanızı tavsiye ederim.

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Hakkında

EKPSS’ye veya kuraya başvuracak adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde EKPSS/KURA için gereken engel grubu bilgisi bulunmayan veya EKPSS/KURA engel grubu bilgisinde değişiklik olanlar öncelikle, kendileri için belirtilen tarihlerde, ÖSYM’nin https://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alan Aday Başvuru Formunun bir çıktısını edinerek dolduracaklar ve aşağıdaki belgelerle birlikte kendi adres ilinde bulunan (varsa ilçesinde) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvuracaklardır.

Not: Adresi KKTC olanlar da, Türkiye’de istedikleri bir ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvurarak Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edineceklerdir.

Not: Cezaevinden başvuran tutuklu/hükümlü adaylar ile yurt dışından başvuran adaylara ilişkin bilgiler ise kılavuzun “BAŞVURUDA ÖZEL DURUMLAR” başlıklı maddesinde açıklanmaktadır.

Not: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerinin adresleri ilgili Bakanlığın https://aile.gov.tr internet adresinde yer alacaktır.

Şahsen başvurduktan sonra görüşmede öncelikle adayın engelli sağlık kurulu raporundaki tanı esas alınarak, adayın ve görevlinin de görüşleri doğrultusunda adayın engel grubu ve buna bağlı olarak diğer engel durumu bilgileri tespit edilecektir.

Sınava gireceği engel grubu ile diğer engel bilgileri alanları yazılı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi, her aday için görevli tarafından 3 nüsha düzenlenerek aday ve görevli tarafından imzalanacaktır (İmza atamayacak durumda olanengelli adaylar için imza alanına uyarı yazınız.). 3 nüsha olarak düzenlenen ve imzalanan bu belgenin bir nüshası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünde, bir nüshası adayda kalacaktır. Diğer nüsha ise aday tarafından başvurunun yapıldığı ÖSYM Başvuru Merkezi görevlisine teslim edilecektir. ÖSYM Başvuru Merkezince 3. nüsha, ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenecek sürelerde muhafaza edilecektir.

Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce aday ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü (varsa ilçe) görevlisi tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmek zorundadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen ve belgenin bir nüshasını ÖSYM Başvuru Merkezi görevlisine teslim etmeyen adayların, ÖSYM Başvuru Merkezlerince
başvuruları kesinlikle alınmayacaktır.

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Nedir?

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi, EKPSS’ye girecek engelli memur adaylarının sınava girecekleri engel gurubunu ve sınavda engellikten dolayı almaları gereken ek süre ve araç gereçler için alt engel bilgilerini gösteren bir belge türüdür. İlk defa sınava girecek ya da daha sonradan engel bilgisi değişmiş adayların ÖSYM başvuru merkezlerine kesinlikle götürmeleri gereken zorunlu bir belgedir.

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini Nerden Alabilirim?

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini alabilmek için istenilen belli başlı belgeler bulunmaktadır. İstenilen bu belgeler ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı il veya ilçe müdürlüğüne gidilerek Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi alınabilir.

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini Nasıl Alınır?

EKPSS/Kura Başvuru Kılavuzunda istenilen belgele ile birlikte Aile Sosyal ve Hizmetler Bakanlığına bağlı il veya ilçe müdürlüklerinden Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi alınabilir. Bu noktada en önemli durum kılavuzun iyi incelenmesi ve istenilen belgeler ile birlikte gidilmesi diyebilirim. İstenilen belgelerin eksiksiz olması durumunda Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini rahatlıkla alabilirsiniz.

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesini Alabilmek İçin Yanınızda Bulunması Gereken Belgeler

1-“Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” veya “Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” veya “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilen engelli sağlık kurulu raporları veya onaylı bir örneği Raporun ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORU veya Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında alınmış “Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)” olması gerekmektedir.

Diğer raporlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüklerince kabul edilmeyecektir. Rapor örneği görevliye teslim edilecektir.

2-İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri veya onaylı bir örneği Bu belge görevliye teslim edilecektir. Kuraya başvuracak adayların bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmemektedir.

Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumlarını; ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olan işitme engellilerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme engelli olarak okumuş olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

Bu durumdaki adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitmeengelli olduğunu belgeleyemeyenler, ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olmuş kabul edilmeyecektir.

3-Varsa; 2006 yılından sonra mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan zihinsel engelli adayların Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları, mezun olacakları/oldukları zihinsel engellilere ait okul diplomaları/öğrenim durumlarını gösterir resmî belge veya onaylı bir örneği Bu belge görevliye teslim edilecektir. Kura ile yerleştirmeye katılacak adayların, varsa bile bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmemektedir.

4-2024-EKPSS/Kura Aday Başvuru Formu

5-Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava/kuraya başvurduğu öğrenim düzeyinden EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabileceğini gösterir resmî belge)

6-Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı (Nüfus Cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)

 

Yusuf TOKMUÇ-Kariyer ve Gelişim Blogumda: EKPSS Başvurusu/Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi Hakkında anlatımda bulunmaya çalıştım. İçeriği beğendiyseniz daha fazla kişiye ulaşması için paylaşmayı, içeriğe katkı sunmak isterseniz de aşağıda yer alan yorum bölümüne fikir ve görüşlerinizi bırakmayı unutmayın.


Sizin Tepkiniz Nedir?

Kızgın Kızgın
0
Kızgın
Komik Komik
0
Komik
Beğen Beğen
0
Beğen
İlginç İlginç
0
İlginç
Bilgilendirici Bilgilendirici
1
Bilgilendirici
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Üzücü Üzücü
0
Üzücü
Yusuf TOKMUÇ
Sürekli araştırmayı ve öğrenmeyi misyon, gelişmeyi ve değişimi ise vizyon edinmiş birisiyim. Blogumda engelli ve yakınları başta olmak üzere ilgi duyduğum alanlarda tüm herkesi kapsayacak şekilde içerik üretmeye çalışıyorum. Bildiklerimi ve tecrübelerimi aktarıyorum.

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir